Samarbejde efter skilsmisse

Flere og flere drømmer heldigvis om “den gode skilsmisse” – og det kan godt lade sig gøre, at være gode forældre selvom mor & far ikke længere er kærester. En skilsmisse er ofte smertefuld, de ved de fleste der har prøvet det – og når smerten tager over, så skrider empati, fornuft og prioriteter naturligt lidt… Det sker, fordi rationalitet og smerte sjældent går hånd i hånd. Jeg er kompetent inden for sparring omkring en skilsmisse og det er mit indtryk, at en 3.part som oversætter og tovholder er en god investering. Hvis vi vurderer, at børnene kan have glæde af at deltage, er de meget velkomne!

Der findes desværre også “den ikke-gode skilsmisse” hvor al kommunikation, empati og samhørighed er smuldret. Men selv her, og muligvis særligt her, giver faglig rådgivning nogle gode nødvendige retningslinjer. 

Børnene

Ved skilsmisse søger vi forældre ofte juridisk bistand med det formål, at få bekræftet hvor hver part står, i forhold til rettigheder og økonomi. Men, det er mindst lige så vigtigt – om ikke vigtigere – at få børnesagkyndig rådgivning. Børnene skal helst skånes så meget som muligt og konflikten skal holdes i voksenhøjde. Børn reagerer forskelligt på forældres skilsmisse, det afhænger dels af barnets psyke men også af hvordan vi som forældre håndterer børnene samtidig med, at vi står midt i en livskrise.

Som børnerådgiver er det min fornemmeste opgave, at belyse barnets perspektiv og guide til den bedste løsning. Dette er jeg uddannet til og har oparbejdet solid erfaring gennem min ansættelse på Børns Vilkår, hvor der er høje krav til altid at følge alle opdaterende kurser omkring bl.a Forældreansvarsloven, Serviceloven, Familieretshuset, skilsmisseguides, barnets trivsel, skolefravær, samvær mm – hvilket er en stor passion for mig.